Vanaf vrijdag 26 april exposeren Judith de Dreu en Cindy Sprokel in de Kunsthal, gehuisvest in het voormalig gemeentehuis van de gemeente Slochteren.

Beide kunstenaars volgden de klassieke Academie voor beeldende kunst in Groningen.

Judith woont al meer dan 27 jaar in Slochteren. Haar geschilderde portretten van mensen en dieren beginnen altijd met het waarnemen van de realiteit. Tijdens het schilderen wordt die realiteit steeds meer losgelaten en ontstaat er een verhaal op het doek.

Cindy woont in Groningen. Een belangrijk beeldend element in haar werk is beweging, gebaseerd op ingetogen houdingen binnen de dans, waarbij ze regelmatig gebruik maakt van mens en dier.De schilderijen en beelden vullen elkaar prachtig aan in deze expositie, een mooie match!

U bent van harte welkom tijdens de opening, met een drankje en hapje, op vrijdag 26 april om 16:00 uur. Toegang is gratis. Aanmelding vooraf is gewenst via de e-mail: info@kunstuitleenslochteren.nl. De kunstwerken zijn op werkdagen te bezichtigen in de Kunsthal van 09:00 tot 16:00 uur. Op vrijdag sluit de Kunsthal om 12:00 uur. De expositie wordt georganiseerd door de Stichting Artos en duurt tot en met 5 juli.

De Kunstuitleen van de Stichting Artos, hoofdweg 1-11 Slochteren, is geopend elke dinsdag van 17.00 tot 20.00 uur. Kom kijken en lenen! Kunst is een blikvanger in huis en/of op de werkplek.