SLOCHTEREN – In de Kunsthal van Slochteren, Hoofdweg 10A, is vanaf vrijdag 17 januari een expositie van de kunstenaars Francien Heussen en Hennie Hermans te zien. Hoewel beiden heel verschillend werken zijn de overeenkomsten de kracht en dynamiek die de beelden, schilderijen en Multi-Art-werken uitstralen.

Hennie Hermans
Francien Heussen

Na jaren in de hulpverlening te hebben gewerkt, zocht de Limburgse Francien Heussen naar een uitingsvorm om haar ervaringen, vragen en de emoties van mensen te visualiseren. Haar kracht ligt bij het sculpturale werk maar ze werkt ook met een combinatie van beeld en schilderij. De beelden zijn gemaakt van organische en kunstmatige materialen; een combinatie van steen, brons of klei met giethars, epoxy en zelfs met plastic. Ook gebruikt ze ‘trashmaterials’ als oud ijzer, pur en plastieken. Het contrast in materialen versterkt de beeldvorming en emotie.

Hennie Hermans, wonend in Overschild, is Multi-Art kunstenaar. Hij maakt gebruik van traditionele technieken zoals het werken met olie en acrylverf, potlood, pen en krijt. Wat zijn werk bijzonder maakt is de combinatie van deze technieken met digitale fotografie en het bewerken hiervan door middel van diverse digitale programma’s. Zo vloeien oude en nieuwe technieken samen in een unieke, nieuwe verfrissende kunstvorm. Zijn nieuwe werken zijn extra bijzonder als je weet dat Hermans eind 2017 te horen kreeg, dat hij ALS heeft. Zijn fijne motoriek is verdwenen, maar het creëren van kunst laat hem niet los. Via zijn ogen en mond probeert hij digitaal te tekenen en te schilderen en zo nieuwe werken te maken.

De opening van de expositie is op vrijdag 17 januari om 16:00 uur. Aanmelding vooraf is gewenst via de e-mail: info@kunstuitleenslochteren.nl.

De kunstwerken zijn op werkdagen te bezichtigen in de Kunsthal van 09:00 tot 16:00 uur. Op vrijdag sluit de Kunsthal om 12:00 uur. De expositie wordt georganiseerd door de Stichting Artos i.s.m. de kunstenaars en duurt tot en met 13 maart.

De Kunstuitleen van de Stichting Artos, hoofdweg 1-11 Slochteren, is geopend elke dinsdag van 17.00 tot 20.00 uur. Kom kijken en lenen! Kunst is een blikvanger in huis en/of op de werkplek.