Momenteel exposeren de kunstenaars Hetty J. Oudekerk en Peter Schudde in de Kunsthal, gehuisvest in het voormalig gemeentehuis van Slochteren.

Hetty J. Oudekerk (www.hettyj.nl) schildert in haar atelier aan huis in Woudbloem en de afgelopen jaren tevens een periode in de Spaanse Pyreneeën. Ze heeft diverse exposities gehad in Noord-Nederland en Spanje. Sinds voorjaar 2010 is ze aangesloten bij het Kunstenaarscollectief De Draad. Het werk van Hetty is intuïtief, gevoelig en dromerig. De schilderijen zijn opgebouwd uit meerdere lagen verf, waarin laagjes zijn weggekrast of geschuurd, en gestempelde afdrukken die gespiegeld worden. Naast schilderijen op doek, maakt ze zeefdrukken, collages en werken in gewassen inkt.

De Groninger kunstenaar Peter Schudde (www.peterschudde.nl) werkt doorgaans met afgedankte elektronica. Zijn werk gaat vooral over techniek en de invloed van techniek op ‘mens en omgeving’, met name waar dit contrast een conflict veroorzaakt. Dat is de reden waarom hij zoveel mogelijk met gerecyclede materialen werkt. Zijn printplaat-sculpturen markeren letterlijk de overgang van het industriële naar het digitale tijdperk: “Eind 2007 begon ik te experimenteren met printplaten. De kleine labyrinten fascineerden mij enorm; alsof je van ver in de ruimte op onze verstedelijkte, geïndustrialiseerde wereld neerkijkt. En zo ontstonden de zogenaamde printplaatsculptueren: Geometrische lichtobjecten van metaal en printplaten met een metafysisch karakter.”De invloed van de westerse beschaving op verbondenheid van de mens met de natuur, door middel van wetenschap en techniek is een belangrijk thema in zijn werk. Schudde exposeert in binnen en buitenland.

De kunstwerken zijn op werkdagen te bezichtigen in de Kunsthal, Hoofdweg 10A te Slochteren, van 09.00 tot 16.00 uur, op vrijdag tot 12.00 uur.

Afbeelding2

Hetty J. Oudekerk, acryl op doek

Afbeelding3

Peter Schudde, Pyramide no 7