affiche expositie - januari 2019

Vanaf 11 januari exposeren Stefanie Ottens en Martin Horneman in de Kunsthal, gehuisvest in het voormalig gemeentehuis van de gemeente Slochteren. Beide kunstenaars werken in een figuratieve stijl, maar tonen daarbinnen een eigen variant van de realiteit.

Stefanie Ottens (Groningen, 1987) studeerde Autonome Beeldende Kunst aan Kunstacademie Minerva en Kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ottens legt zich vooral toe op de tekenkunst. Het ontsnappen aan de werkelijkheid is een belangrijke drijfveer en vaak onderwerp van haar kunst. Zo maakt ze portretten, veelal gecombineerd met organische fantasieomgevingen en zoekt ze naar een contrast tussen schoonheid en lelijkheid.

Martin Horneman (Ten Boer, 1986) schilderde tijdens en na zijn afstuderen aan academie Minerva in Groningen naar de waarneming, stenen, fossielen en schelpen. Hij heeft een fascinatie voor structuren, vormen en kleuren die te vinden zijn in de natuur met name in het onderwaterleven. De laatste jaren zijn de vogels toegevoegd aan zijn interessegebied. Vooral het schubachtige verenpak met alle daarbij horende kleurscharkeringen spreken Horneman erg aan.

Rob Møhlmann, directeur Museum Møhlmann Appingedam opent de expositie.

U bent van harte welkom tijdens de opening, met een drankje en hapje, op vrijdag 11 januari om 16:00 uur. Toegang is gratis. Aanmelding vooraf is gewenst via de e-mail: info@kunstuitleenslochteren.nl. De kunstwerken zijn op werkdagen te bezichtigen in de Kunsthal van 09:00 tot 16:00 uur. Op vrijdag sluit de Kunsthal om 12:00 uur. De expositie wordt georganiseerd door de Stichting Artos en duurt tot en met 22 maart.

De Kunstuitleen van de Stichting Artos, hoofdweg 1-11 Slochteren, is geopend elke dinsdag van 17.00 tot 20.00 uur. Kom kijken en lenen! Kunst is een blikvanger in huis en/of op de werkplek.