ZOMEREXPO WATER

Duik mee in de wondere wereld van water in de kunst!

Artos Kunstuitleen & Expositie neemt je in de zomerperiode mee op een reis boven, in, op, en onder water. Duik van 23 juni t/m 21 juli en van 1 t/m 29 september 2024 met Artos mee in de wondere wereld van water in de kunst aan de hand van pronkstukken uit de eigen collectie. De expositie bestaat uit acrylverf- en olieverf schilderijen, etsen, tekeningen, houtsneden, beeldhouwwerk, gegoten (bronzen) beelden en ook aan scheepvaart gerelateerde beelden uit cortenstaal.

Daarnaast exposeren derdejaars leerlingen mavo van het dr. Aletta Jacobs College onder de titel “Een boodschap van over zee” prachtige papieren kunst in onze artotheek, gemaakt tijdens het vak culturele kunstzinnige vorming. Het betreft de angisa die deel uitmaakt van de traditionele Surinaamse klederdracht. Met de vorm van deze hoofdtooi voor vrouwen geeft de draagster een boodschap af.

De gehele maand september zijn er rond het thema water ook kunstwerken van Artos te zien in Kunstruimte De Smederij in Sappemeer. De zomerexpo sluit bovendien aan bij de tentoonstelling ‘Van Turfschip tot Coaster’ in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Hoogezand.