Schermafbeelding 2018-06-18 om 13.45.43
Gerald Schuil kleurt de Kunsthal in Slochteren rood.
18 juni 2018
B6174

Midden-Groningen is een feit! En het bestuur van stichting ARTOS/Kunstuitleen Slochteren wilde dat niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom heeft zij het afgelopen jaar in samenwerking met de (toen nog) gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde een expositie samengesteld uit het depot van de Gemeente H-S en uit de collectie van de Artotheek. De Gemeente Menterwolde heeft helaas geen kunst in haar bezit, maar gelukkig is de Artotheek enige werken van kunstenaars uit die regio rijk en zodoende konden we toch alle drie gemeenten laten vertegenwoordigen in de Expohal in het gemeentehuis in Slochteren!

We kozen voor ‘Landschapsdoos’ van Loes Koster uit Muntendam, 18 jaar geleden aangekocht – nog altijd spraakmakend. Eveneens spraakmakend zijn uiteraard de schilderijen ‘Martenshoek’ (1953) en ‘Oude Winschoterdiep’ (1953) van Jan van der Zee, lid van “De Ploeg” van 1923-1948. Deze komen uit het depot van H-S en hingen daar altijd prominent in het gemeentehuis. Prachtige herinneringen uit vervlogen tijden, zoals ook de werken van Wout Heijnen, o.a. ‘Seinwachtershuisje’ te Sappemeer, die hij nog altijd op de voorpagina van zijn website heeft staan!

En voor de inwoners van Slochteren en omgeving: geniet vooral van de mooie kleine pentekeningen van dhr. Engelage! Een 16-tal werken van hem hebben jarenlang in de gang van “Rehoboth”, het gebouw achter de PKN-kerk aan de Oudeweg in Siddeburen gehangen. We kozen er een zestal uit, waaronder ‘Woudbloem’, ‘Scharmer AE’, ‘Schaaphok’. Het bestuur en vrijwilligers van ARTOS/Kunstuitleen wenst iedereen veel kijkplezier toe, in de Kunsthal van Slochteren!

Egbert Hoving